2020. október 4., vasárnap

8 érdekes kérdés, amit fel kell tenned a netes ismerkedés alattA netes ismerkedés sok esetben megreked egy bizonyos ponton, és az általános információcserén, érdeklődési körök megosztásán túl ritkán megyünk. Épp ezért, ha szeretnél egy kicsit többet megtudni a másik emberről, és a beszélgetéseteket is feldobnád, tedd fel neki ezt a 8 kérdést - így többet megtudhatsz róla, mint ő gondolná!1/8 Mennyire fontos neked a szabadság egy kapcsolatban?

Vannak, akik szeretnek nagyon sok időt a partnerükkel tölteni, és a közös baráti kör alap, míg egyeseknek kell a szabadság, és az, hogy egy kicsit a saját életüket is élhessék (persze az elfogadott kereteken belül).

Te magadról biztosan tudod, hogy a kettő közül melyik vagy, és ezért nem árt tisztában lenned arról, a másik személyre mi igaz!

Hiszen ha számodra elképzelhetetlen, hogy a párod nélküled, a barátaival utazzon el hosszú hétvégézni, akkor ezekkel a részletekkel már az elején képben kell lenned.


2/8 Mi a szeretetnyelved?


Mindenkinek van szeretetnyelve, ennek a részletnek pedig óriási szerepe van a kapcsolat sikerességében!

Hiszen ha neked a minőségi idő a szeretetnyelved, a párodnak pedig a fizikai érintés, akkor fontos odafigyelnetek arra, hogy mindketten megkapjátok a másiktól ezt.

Ha elmarad, előbb-utóbb úgy fogjátok érezni, hogy nem vagytok értékelve, és a szeretet sem elég nagy a másik részéről.

Rengeteg félreértés származik a szeretetnyelvek miatt!

3/8 Szerinted milyen lesz az életed 5 év múlva?


Hiszen nem árt tudnod, milyen tervekkel rendelkezik az, akivel épp ismerkedni kezdtél.

Ha ugyanis ő 5 év múlva egy másik országban képzeli az életét, vagy egyből a karrierjéről kezd beszélni, úgy hamar egyértelművé válhat, hogy nem ugyanazt keresitek.

Természetesen nem baj, ha nem a házasságról és a gyerekvállalásról áradozik, de legalább nagyjából tudni fogod, ő merre halad.


4/8 Milyen volt életed legjobb nyaralása?


A nyaralások, a közös élmények nagyon fontosak egy kapcsolat szempontjából.

És épp ezért legalább ennyire sokat számít az, hogy kinek milyen típusú szabadidős program áll közel a szívéhez!

Persze ezeket könnyen össze lehet hangolni, ha megvan bennetek a kompromisszum-készség, de azért nem mindegy, hogy a beszélgetőtársad kettesben nyaralna veled, vagy számára inkább az az igazi vakációzás, ha a nagy baráti társasággal utaztok el.

5/8 Kérhetek egy tanácsot?

És ezt követően kérdezd meg, ő mit tenne a helyedben egy apróbb probléma megoldásáért.

Ez lehet akár az, hogy épp összevesztél az egyik barátnőddel, vagy a főnököd igazságtalanul bánt veled, esetleg nem tudod eldönteni, hogy megvedd-e az autót, amit kinéztél vagy sem...

A lényeg, hogy kérd ki valamiben a tanácsát, mert ebből látni fogod, ő hogyan oldja meg általánosságban a problémákat.


6/8 Éjszakai bagoly vagy, vagy inkább hajnali pacsirta?


Ez ugyanis rengeteget számít, nem csak azután, hogy összeköltöztetek, de már előtte is.

Két teljesen eltérő életritmust nehéz összehangolni egymással (jó hír, hogy persze nem lehetetlen), épp ezért nem árt már a kezdetekkor tudni, hogy mi várhat rád.

Sok félreértés születhet akár abból, hogy míg te este 10-kor várod a válaszát, ő akkor már az igazak álmát alussza - vagy fordítva.


7/8 Mi az a három dolog, ami ott van a bakancslistádon?


Mindenkinek van a fejében egy bakancslista azokról a dolgokról, amiket még szeretne élete során átélni vagy megvalósítani.

Még ha nincs is leírva egy papírra, akkor is biztosan fel tudnál sorolni három dolgot, és ezzel valószínűleg a beszélgetőtársad is így van!

Tedd fel neki ezt a kérdést, és figyeld meg, mennyire eltérőek a tiédhez képest!


8/8 Szereted a munkádat?

Semmiségnek tűnik ez a kérdés, de annál fontosabb a válasz.

Aki ugyanis utálja a munkahelyét, de nem igyekszik javítani a helyzeten, vagy nem próbál meg helyette másikat találni, előbb-utóbb a kiégés határán találhatja magát.

Az állandó stressz és a rossz kedv ilyenkor szinte alapvető részévé válik az életnek, ezért nem utolsó szempont, hogy vajon nála mi a helyzet!


Forrás: bien.hu

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése