2021. február 26., péntek

Tízmilliószoros teremtő napok 2021 -ben – Tibet titkai és hagyományai

A „nagy” Buddha (Dharmacsakra) napokat hívják tízmilliószoros napoknak a tibeti kultúrában. Minden évben az első holdhó 15., negyedik holdhó 15., hatodik holdhó 4. és kilencedik holdhó 22. napja. Ezeken a napokon olyan változásokra van szükség, ami megfordíthatja az életed eddigi menetét, vagy épp belső változást hoz. Amit a szíved súg arra érdemes hallgatni! Az álmokban és önmagatokban is érdemes hinni. A sorsod kovácsa Te magad vagy, de talán a „jó öreg Univerzum” ereje is segíthet és melléd szegődhet az utadon. A teremtőerő óriási energiákkal bír. Kívánj jót másoknak és a szeretteidnek is. Ezeken a napokon minden, amit teremtesz, tízmilliószoros erővel hat.

A tízmilliószoros napokról úgy tartják, hogy csodatevő erejük van, emiatt minden, amire ekkor gondolunk vagy amit teszünk, befolyásolhatja a jövőnket. A többszörös energia elve működésbe lép.

Ezen a napon megváltoztathatod életed minőségét, harmóniát teremthetsz kívül és belül is. A lényeg egyszerű. A szív hangjára hallgass! Ne bíráld felül a választ! Figyelj az első hangra! Fontos az is, hogy higgy magadban, a belső erődben és megkapod a támogató energiákat. Teremtsd meg az utat a pozitív gondolatoknak! Adj hálát a legapróbb örömért is, mutasd ki a szeretetedet! Már előző este döntsük el, hogy másnap: „Jó napom lesz!”.

Mottó:

„Egy őszinte mosoly reményt, energiát ad. Ha őszinte mosolyt szeretnénk, akkor először is meg kell teremtenünk a megfelelő alapot hozzá.” (Tendzin Gyaco, született Lhamo Donrup a jelenlegi dalai láma).

Figyelmedet fókuszáld a pozitív dolgokra, ezzel egyfajta védelmet is kapsz a rontások, negatív erők ellen. Kívánj jót a szeretteidnek, ismerőseidnek, vedd észre az apró csodákat! Segíts, ahol csak tudsz önzetlenül, legyél kedves másokhoz, öleled meg a párodat, jó barátodat! Pár biztató és őszinte szó is jól eshet másoknak. Mosollyal nyisd és zárd a napod! Gondolhatsz egy vágyott utazásra, vagy bármi másra, ami pozitív érzéseket indít el benned. A teremtés tízmilliószoros hatásának ereje érezhető lesz.

Mottó:

„Ott mélyen belül a tudatosságot táplálni magunkban, a körültekintő és belátó gondolkodást fejleszteni többet ér, mint bármilyen meditáció vagy ima.” (Tendzin Gyaco, született Lhamo Donrup a jelenlegi dalai láma).


Tízmilliószoros napok 2021-ben:

2021.02.27.

A vajmécsesek ünnepe – Chötrül Düchen

Tibeti nevén Chötrül Düchen, amely magyarul a vajmécsesek ünnepét jelenti. Ebben az időben vajból készült mécseseket gyújtanak, ezeket madár, virág és fa alakú lámpásaikba teszik, és közösen megemlékeznek Buddha jelentős, valamint nemes tetteiről.

Telihold lesz ezen a napon, ami az elengedéseket segíti, de ebben az időszakban érzékenyebbek is vagyunk. A feszültségen lépjünk túl, amiben a tudatos gondolkodás segíthet.

2021.05.26.

Ez a születés, a megvilágosodás és a halál napja – Saga Dawa Düchen

A Saga Dawa Düchen, ami a születés, a megvilágosodás és a halál napját jelenti. A hagyomány szerint ekkor Buddha születésnapját ünneplik. A 35 évvel későbbi megvilágosodását, majd halálát, amikor a Nirvánába lépett.

2021.07.14.

Az imakerék ünnepe – Chökhor Düchen

A tibeti neve Chökhor Düchen, a dharma kerék első megforgatásának ünnepe. Amikor Buddha megvilágosodott a Bodhi fa alatt. Hét hetet töltött el ezen a helyen. Eleinte félt attól, hogy tanítsa a követőit, mert úgy gondolta, hogy majd nem fogják elhinni a szavait. Indra és Brahma istenek végül meggyőzték, hogy ossza meg bátran a Négy Nemes igazság tanát a követőivel.

2021.10.27.

A mennybemenetel napja – Lhabab Düchen

A Lhabab Düchen, Buddha mennyből való leszállásának ünnepe. Buddha édesanyja a születése után nem sokkal eltávozott, majd a mennybe került. Buddha a mennybe jutásakor köszönetet is mondott az édesanyjának, aki a tanait az istenek felé is közvetítette. A követői kérésére végül Indra és Brahma ékes létráin visszaszállt a Földre.

Teremtő mágia:

Hozzávalók:

-toll 

-papír

-fehér gyertya ( teamécses is lehet)

A tízmilliószoros napokon érdemes papírra vetnünk a kívánságainkat. Olyan ez, mintha egy levelet írnál valakinek, csak épp most az Univerzum a címzett. A fontos az, hogy légy hálás azokért a dolgokért, amiket már magadénak tudhatsz, értékeld azt és köszönd meg, amit majd "odafentről" kapsz. A gyertya lángjánál égesd el a leveled és a hamut tedd egy kis dobozba ( bármilyen tartóba) és rakd el olyan helyre, ahol nincs szem előtt. Ezzel elengeded magadtól azt a belső feszültséget, ami az egyes kívánságokkal kapcsolatos és beindítod a vonzás gördülékeny áramlását. 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése