2013. szeptember 10., kedd

Tenyérelemzés-tenyérjóslás
A sok ezer évre visszatekintő vásári tenyérjóslást végző cigányasszonyokat - akik fogták tenyerünket, míg beszéltek hozzánk, ám szemük többet időzött páciensük arcán, mint tenyerén - napjainkban már felváltotta a tenyér vonalainak lefutását, mellékvonalait, dombjait vizsgáló és értékelő számítástechnikával támogatott komoly tudományos igényű tenyéranalízis. Kit ne érdekelne, milyen titkokat rejt a tenyere?! A tenyér személyiségünk tükre! Kozmikus erővonalai bensőséges titkokról árulkodnak annak, aki rejtélyes jeleit olvasni tudja. A tenyéren látható vonalak, jelek nem a véletlen művei! Évezredes okkult tantétel, hogy legbensőbb, sokszor még általunk sem ismert intimitásaink, múltunk, jelenünk, jövőnk, azaz SORSUNK rányomott bélyegként lángol tenyerünkön.


Bal kezünk mutatja képességeinket, lehetőségeinket, anyai ágról örökölt hajlamainkat. A jobb kéz megmondja, hogy menynyire valósulnak meg a bal kéz által jelzett kilátások, mennyiben válnak valóra az akarat, a munka és személyes törekvéseink hatására. A különböző vonalakra vetített időskálák még a történések időbeli kicsengéséről is tájékoztatást nyújthatnak. Sokan nem gondolnák, de tény, hogy tenyerünk vonalai állandó változásban vannak, félévente, évente új vonalak, mellékvonalak jelenhetnek meg, ezek személyiségünk, anyagi és egészségügyi állapotunk, illetve körülményeink folyamatos változásáról mesélnek a szakavatott szemnek.

Ha ismerjük feladatainkat és lehetőségeinket, akkor könnyebben megtalálhatjuk a kijelölt utat. És a kéz beszél, a kísértés pedig, hogy erőinkkel, eszközeinkkel, lehetőségeinkkel és gyönge oldalunkkal megismerkedjünk, többé-kevésbé mindnyájunkban él. 

Igaz, évtizedes tapasztalataink során bebizonyosodott az, hogy nem mindegyikünk mer szembesülni vele. A chiromantiát az a bennünk élő örök kíváncsiság hozta létre, amellyel életünk rejtélyeit figyeljük. Hogy mikor? A kutatások azt igazolták, hogy ez a tudomány ősibb a kereszténységnél, és Krisztus elott kétezer évvel már ismerték és alkalmazták a Himalája vidékén. A görög civilizáció fénykorában olyan meghatározó tudósok, mint Anaxagorász, Platón, Arisztotelész, Plinius, vagy Hispanus hitték, hogy a lélek titokzatos munkája a kézen megmutatkozik.

A tenyér vonalait és jegyeit már a születésünkkor magunkkal hozzuk, kezünk emberi életünk térképe, melyre az átörökléssel hozott ösztöneink, ismert, vagy lappangó erőink, valamint a ránk ható kozmikus erők róják jegyeiket, azonban sokszor végzetes jelentőségű jegyek tűnnek el, vagy változnak meg a lélek erőinek előnyös, vagy káros behatása folytán. Minél erősebben hatnak ránk a kozmikus erők, annál határozottabb és markánsabb útjuk rajza, míg a gyengébb erőáramlatok elmosódott, gyengébb alakzatot mutatnak. Ellentétes áramlatok kereszteket, csillagokat, köröket, rácsokat, betegségre utaló szigeteket képeznek a tenyérnek azon a részén, amelyre - az asztrológiai szabályok szerint - a planéták kozmikus sugárzása hat.


Nagyon fontos alapelv, hogy az asztrológia és a chiromantia ezoterikus okokból elválaszthatatlanok egymástól. A Smaragdtábla "Miként fent, ugyanúgy lent" elve nyilvánul itt meg nagyon szemléletesen, hiszen a tenyér az emberrel, a mikrokozmosszal, míg az asztrológia az ember kozmikus (makrokozmosz) összefüggéseivel, valamint az emberre gyakorolt kozmikus hatásmechanizmusokkal foglalkozik. A világegyetem elrendezésében (kozmosz=rend) céltudatos, mély értelem nyilvánul meg, és az ezotéria az embert a világegyetem részének tekinti. A világegyetem kozmikus elemeinek egymásra hatása különféle harmonikus, illetve diszharmonikus ritmusokon alapszik, amelyek összhangját semmi nem zavarhatja meg büntetlenül.


Körmeid elárulják egészségi állapotodat

Az ápolt megjelenés legtermészetesebb szabályai közé tartozik a kéz és láb körmeinek gondozása. Kezünk a gyakorlott szemlélő és a képzett orvos számára a legfeltűnőbb helyen árulkodik egészségi állapotunkról. Színe, formája és állaga, esetleges hibái; foltok, barázdák, gödrök diagnosztikai útmutatóként szolgálnak. A körmök a körömágyba foglalva, apró hajszálerekkel és idegvégződésekkel behálózva tartják a kapcsolatot szervezetünkkel, a körömgyökből táplálkoznak, növekednek, amelyeknek viszont ásványi anyagokra van szükségük a feladatuk ellátásához. Amennyiben az utánpótlás lelassul, vagy akár meg is szűnik, mivel a szervezetben is komoly hiányállapotok léptek fel, körmeink akár el is halhatnak. Már apró sebesülésük is komoly problémákat, hosszantartó, fájdalmas kezelést eredményez. Induljunk hát felfedező utunkra, kövessük a szakembert, aki körmeink állapotából egészségi állapotunkat, életformánkat és nem ritkán még jellemünket is fel tudja térképezni.

A tudatos körömelemzés Ha manapság körmeit rágó embert látunk, már nem arra gondolunk, mint akár 20-30 évvel ezelőtt, miszerint neveletlen, tartás nélküli, gyenge jellemű egyénnel állunk szemben. Az orvostudomány fejlődése megváltoztatta a társadalmi előítéletek is, a publikációk a közönség számára is megvilágították, hogy a körömrágás bizonyos ásványi anyagok hiányát mutatja, amely elfojtott indulatokkal, lelki problémákkal is párosulhat. A körmök vizsgálatának tudománya, az onychológia bebizonyította például a leváló körmök és a cukorbetegség kapcsolatát. A puha vagy könnyen törő körmök pedig olyan emberre utalnak, akik életerejüket túlságosan is próbára teszik, rablógazdálkodást folytatnak testükkel, szellemükkel. Gyermekeknél a túl vékony körmök a torokgyulladásra való hajlamot mutatják. A vese megbetegedéseinek első jele lehet a hosszanti csíkok megjelenése a körmök felületén. Kitüremkedések reumatikus megbetegedésekre, izületi gyulladásra utalhatnak. Az egészséges emberek körmei maguktól is csillognak, felületük sima, rugalmas.


.... Puha, vékony körmök: vérszegénységre, bizonyos ásványok hiányára valamint a hormonrendszer csökkent működésére utalnak. A szakember ilyen esetben tojássárgája, olívaolaj, zöld színű zöldségek és gyümölcsök fogyasztását ajánlja, továbbá szükség esetén E-és D-vitamint, kalciumot, például Buerlecithin szedését rendeli el a természetes táplálkozás kiegészítése képpen.


.... Törékeny, érdes körmök: a könnyen szerzett kék foltok a máj megbetegedésének lehetőségét vetik fel. Nőknél és fiataloknál többször előfordul, hogy a legkisebb sérülés mély, sokáig felszívódó nyomot hagy a bőrön, a körmökön. Ebben az esetben a sörélesztő, mint természetes B-vitamin forrás, a búzacsíra és a joghurt- félék nyújthatnak hathatós segítséget A homeopátiás szerek közül a KH3 ajánlható.


.... Hosszában leváló felületű körmök: ha középen, hosszában leváló körmökkel találkozik az orvos az A-vitamin hiányára gondol, amely abból is eredhet, hogy a beteg kevés húsételt fogyaszt. A citrom, sárgarépa és paradicsom fogyasztása kiküszöbölheti az egyoldalú táplálkozásból származó hiánytüneteket. A kálium pótlására napi kis mennyiségű gyümölcsecet alkalmas.


.... Beszakadásra hajlamos körmök: az idegrendszer gyengeségére valamint a kevés alvásra utalhat. Ebben az esetben is a B-vitamin pótlása eredményes, előfordulhat azonban, hogy szakorvos segítsége is elengedhetetlen. Elsősorban ki kell zárni a szervezetben esetleges férgesedés jelenlétét. Növényi kivonatok , zöldséglevek fogyasztása segíthet az élősködök kiűzésében.


.... Túl kemény körmök: gyakran a pajzsmirigytúltengés idézhet elő túlságosan vastag, kemény körmöket. Pajzsmirigy-diéta, B-vitamin adagolás megelőzheti a betegség komolyra fordulását.


.... Mélypiros körömhús: magas vérnyomás kísérő tünete, amely hajlam a szívinfarktusra is. A keringési betegségek legjobban bevált természetes ellenszere a galagonyalé, vagy tea fogyasztása


.... Pirosas körömhús, piros széllel: asztmára és agyvérzésre való hajlam mutatója.


.... Narancsszínű körömhús: belső mérgezési tünetek velejárója lehet.


.... Mélysárga színű köröm: a máj és az epe megbetegedéseire utalnak.


..... Zöldes színű körmök: fokozott orvosi megfigyelést igényel, mivel a szervezetben felhalmozódott méreganyagok jele.


..... Kékes színű köröm: a vérkeringés zavarait mutatja.


.... Barnába hajló körömszín: trópusi betegségekből kigyógyult embereknél figyelhető meg.


Ha a félhold láthatatlan a napi orvosi gyakorlatból kiderül, hogy a szívműködés és a körömbőr, a félhold alakú körömalj között szoros kapcsolat áll. Amennyiben ez a félhold belesüllyed a köröm bőrébe, vagy a bőr benövi, biztosak lehetünk, hogy betegünk általános gyengeségben szenved. Itt azonnali beavatkozásra van szükség. Ha azonban a félhold elfoglalja a köröm felületének nagy részét, ez a túl erőteljes szívműködés jele, amely szintén kezelést igényel, mivel a szív falaiban megnövekedett a nyomás veszélyezteti az erek állapotát. Kielégítő egészség esetében a félhold körömfelület egy ötödét - egy hatodát foglalja el.

A köröm növekedésének ritmusa a hüvelykujj körme 5-6 hónap alatt éri el teljes hosszát, míg a többi körmöknek a fele időre van szükségük. 

Hűvösebb éghajlatokon lelassul a növekedés, melegebb égöveken, vagy hosszabb ideig tartó meleg vízben történő munkavégzésnél pedig felgyorsul a folyamat. Gyakori alkohol fogyasztás is meggyorsítja a köröm növekedését.Jellemtan

Bizonyos fokon a körmök formája utalhat az ember karakterisztikájára is;

.... Buzogányszerű, széles, rövid hüvelykujj; erőszakra hajlamos típus, mint a mindig kitörni készülő vulkán.

..... Lapos körömfelépítés; kényelemre hajló, hideg, közönyös emberre vall.

..... Legyező formájú körmök; félős, a saját árnyékától is megijedő alkat. Hajlam a mandula- és nyirokmirigy megbetegedéseire.

..... Túl széles körmök; robbanékony, de hamar feladó típus, melankóliára hajlamos.

..... Szögletes körmök; kíváncsiság, de alkalmazkodóképesség mutatója, túlzásokra való hajlam.

Az egyes vonalak elhelyezkedése:A hüvelykujj első perce, a belső oldalán, fent; tudás, értelem

Második perce; logikai készség

A hüvelyujj alatti kiemelkedés; Vénusz-domb

A mutatóujj alatti kiemelkedés; Jupiter-domb

A középső ujj alatti kiemelkedés; Szaturnusz-domb

A gyűrűsujj alatti kiemelkedés; Nap-domb

A kisujj alatti kiemelkedés; Merkur-domb

A középső és gyűrűsujj alatti félköríves vonal; Vénusz-öv

Az ujjak alatti első vízszintes vonal; Szív-vonal

A középső vízszintes vonal; Értelem-vonal

A hüvelykujj felett kezdődő íves vonal; Élet-vonal

A tenyér közepén függőlegesen felfutó vonal; Sors-vonal

A harmadik függőleges vonal; Nap-vonal, nem mindenkinél látható, halványabb és rövidebb

A kisujj alatt, a tenyér hátsó részén; Hold-domb


Női kezeken a Vénusz-öv, amely elágazással vagy anélkül, félkör alakban a középső ujjat a gyűrűsujjal köti össze, az óriási érzékiség biztos jele. Amennyiben ehhez még a feltűnően kiemelkedő Vénusz-domb, amely a hüvelykujj alatti kiemelkedés, is járul már a túlzott jelentősséggel bíró szexuális élet mutatója, tulajdonosa ellenállhatatlan vonzerővel rendelkezik. Ha a nő szívvonala a fentiekkel párosulva széles és halvány, biztosak lehetünk természetellenes szexuális praktikáiban. 

Kilengésekre hajlamos asszonyok keze húsos, vastag, életvonaluk kettőzött, hosszú, tenyerük és vonalaik alapszíne rózsaszínes. Általában elmondhatjuk, hogy a gyengébb vagy erősebb ösztöni élet a tenyér kiemelkedéseiben, az úgynevezett dombokban láthatóak.


A férfiak mutatóujja


A mutatóujj általában az életerőre és céltudatosságra enged következtetni. Betegesen gyenge jellemű, vagy akár idiotizmusra hajlamos embereknél feltűnő, hogy alig van hüvelykujjuk, vagy eleve megnyomorított hüvelykujjal születnek. Az akarat és a logikai készség hiánya mutatkozik meg ilyen esetekben. Érdekes, hogy az epilepsziás rohamok alatt a beteg pont a hüvelykujját szorítja görcsösen össze. Tudományosan bebizonyították, hogy a hüvelykujj agyunk bizonyos részeivel áll kapcsolatban, amelyek a logikus gondolkodás és az akarat irányítói.

Ebből következtethető tehát, hogy azok a férfiak, akiknek kezük méretéhez viszonyítva feltűnően széles, hosszú hüvelykujjuk van, különleges céltudatossággal, akaraterővel rendelkeznek. Ha a hüvelykujj húsos, puha ez az érzékiséggel párosult élvhajhászás jele, ha a hüvelykujj keskeny, hosszú, de csontos, tulajdonosa magabiztos, büszke, életerős. A hüvelykujj felosztása, ezek méretei a tenyér méreteihez viszonyítva sorrendben a következőket árulja el;

Az első perce, amelyet körömpercnek is hívunk az értelem és tudás, középső perce az érzelmi élet, míg alsó perce, vagy gyökere, az érzékiség mutatói. Férfi kezekben is felfedezhetjük a Vénusz-dombot, amelynek nagysága, húsossága a nőkéhez hasonlítható módon erős ösztöni életre enged következtetni. Az, ha a férfinak kicsi, nem feltűnő hüvelykujja van, bátortalan, döntésképtelen, bizonytalan emberre utal. Kicsi és puha, húsos hüvelykujj türelmes, érzelmeskedő, értelmét kevésbé használó férfi jele. Kicsi, de kemény hüvelykujj a diplomácia készségre utal, aki nehezen hoz ugyan döntéseket, de céljait mégis ügyességével, körültekintéssel éri el. Nagy méretű hüvelykujjak mindig erős egyéniségek mutatói, ezek az emberek érvényre juttatják céljaikat az életük minden területén.

Szögletes formájú hüvelykujj-köröm praktikus beállítottságú, munkáját szerető, céltudatos emberre utal, ha a köröm hegyes, felfelé törő, vagyonos, kereskedő-típussal állunk szemben. Megkülönböztethetőek például a művész és a kereskedő hüvelykujjai.

A művész hüvelykujja finoman ívelő, nem túl vastag, de nem is kemény, viszonylagosságában is illik a kéz méreteihez. A kereskedő hüvelykujja feszes, erőteljes, csontos.

Amennyiben a hüvelykujj felső perce aránytalanul rövid, állhatatlanságra, türelmetlenségre, hiszékenységre utal.

Minél hosszabb a hüvelykujj felső porca, annál céltudatosabb viselőre mutat, ha viszont ez a porc aránytalanul hosszú, a másokon való uralkodási vágy lesz a döntő, ők csak olyan emberekkel képesek együtt élni, akik alávetik magukat akaratuknak. 

Ha például egy házaspár férfi és női tagja feltűnően hosszú első hüvelykujj perccel rendelkezik, házasságuk inkább harctérre emlékeztet, mint együtt élésre, mindketten érvényre szeretnék vinni erőteljes akaratukat. Ebben a vonatkoztatásban is megállapíthatjuk, hogy eltérő méretű hüvelykujjú emberek könnyebben tudnak együtt élni, mint hasonló adottságokkal rendelkezőek....élvhajhász-e társam?Azok a férfiak, akiknek kidomboruló, erőteljes Vénusz-domb található tenyerükön, amely még kisebb-nagyobb vonalakkal is díszített, valamint alsó hüvelykujjpercük vastag és húsos, a szerelemben a változtatások hívei. Érzékiségük kevés határt ismer. Ezek a férfiak nem a hűséges típusba tartoznak. A legjobb férjek azokból lesznek, akiknek Vénusz-dombjuk alig látható, arányosan hosszú a hüvelykujjuk és alsó perce nem feltűnően vastag. Amennyiben még a hüvelykujj-körmük inkább szögletes, mint hegyes, ragaszkodó típussal állunk szemben.


...és jelleme tekintetében?


A tenyér vonalai képet adhatnak társunk jelleméről. Itt nincs különbség a nők és a férfiak értelmezése között. Férfiak, akiknek erőteljes a Vénusz-dombjuk, hegyesen felfutóak ujjaik, felső hüvelykujj-percük rövid, hajlamosak a hazugságra és a megtévesztésre. Az asztalon összezártan nyugvó kéz viszont egyenes egyéniségre utal. Erőteljes férfi-kezek, amelyeket tulajdonosa szétterpesztett ujjakkal, mintegy fenyegetően helyez elénk az asztalra, hatalomvágyról és az őszinteség hiányáról árulkodnak. Felfortyanó, dühkitörésekre hajlamos férfiak ujjai szélesek, körmeik szögletes formájúak. Erőteljesebb indulatosságra utal, ha az ujjak alatti dombok erős vonalakkal átszőttek. Kicsapongó, hűtlenségre hajlamos emberek hangsúlyos Vénusz-dombbal és vörös, erőteljes életvonallal rendelkeznek.


Tenyérvonalai megválaszolják a jövő év hét legfontosabb kérdésétA tenyerén levő barázdák is változnak, személyiségük, útjuk kiteljesedése szinte belevésődik a vonalakba. Néhányuk eltűnik az idővel, míg számunkra teljesen újak válnak láthatóvá. A bölcsek szerint a kéz az égbolt tükre, az ujjak, az ujjbegyek, a tenyér részei; a nap, a hold és a bolygók nevét viselik, jelentésük is összefügg az asztrológiából ismert hatásrendszerükkel. Vessen tehát egy pillantást saját és társa kezére, így képet kaphat arról is, vajon milyen esztendő elé néznek.


Hogy is áll a szerelemmel?


Az ujjak alatti legfelső vízszintes vonal a Szív-vonal. Amennyiben erősen kirajzolódik, bő a vérkeringése, rózsaszínes - ez erős, tiszta érzelmekre utal. Ha azonban törésvonalak, szerteágazások szabdalják fel, biztos lehet az érzelmi viharokban. A kisujja alatti erős, rövid vonalka jelenléte megmutatja, hogy szerezhet-e az idén tartós kapcsolatot, mélyülni fog-e már meglevő viszonya partneréhez. A vonalka erőssége biztosabban utal a szerelmi élet kiteljesedésére.


Beköszönt-e a szerencse életébe?


A Szerencse-domb, vagy más névvel Jupiter-domb a mutatóujj alatt emelkedik. Ha feltűnő domborúsága - ön az idei év szerencsegyereke. Nagy nyeremények, kimagasló teljesítmények esélyeit mutatja, ha a kiemelkedett Jupiter-domb közepén kis, csillaghoz hasonló rajzolatot fedez fel. Amennyiben ez az alakzat inkább kereszt formájú, ez elárulja magának, hogy szerencséjét saját erőből kell elérnie, esély van rá, de semmi nem fog az ölébe pottyanni. Ebben az esetben legjobban teszi, ha nem veszít időt, azonnal elkezdi a munkálkodást.


Számolhat-e óriási nyereséggel?


Keresse tenyerén a Lottó-háromszöget. A függőlegesen futó Siker-vonal, amely a Szív- és az Értelem-vonalakat néha a kisujj alatt keresztezi a Pénz-vonallal, amely szintén függőleges, de kisebb, ez így egy igen ritka konstelláció, jelenléte egyértelműen óriási nyereséget jelez. Ez a jel sokszor tényleg egy éjszaka alatt keletkezik, rövid életű, viszont szembetűnő és sokat ígérő. Nem minden esetben nyereséget mutat, az idén beérő, hosszú távra anyagi biztonságot, sőt gazdagságot eredményező üzleti tevékenység sikerét is jelentheti.


 Lehetséges lesz az új évben a karrier?


Amennyiben tenyerében a fent említett Siker-vonal, még ha csak erőtlenül is, de látható, munkájában az újesztendőben jelentős lépésekben haladhat előre. A vonal középső része a legfontosabb, ha ez a szakasz erőteljesen kirajzolódik, jó a vérellátása, mélyen barázdált, elágazások nélküli, ebben az esetben biztos lehet benne, hogy élete középső részében elérheti azt a pozíciót, amelyre régen várt. A vonal erőteljesebb felső szakasza, amely a kisujj felé fut, viszont a későbbi, de biztos anyagi jólét, sőt gazdagság mutatója.


Hogyan is áll egészségével idén?


Fellelhető-e az a bizonyos nagy "M" betű tenyerén? Ezt a jelet három, erős vonal, fent a Szív-vonal, középen az Értelem-vonal, alul, hosszabban lefelé húzódva az Élet-vonal apró barázdákkal való összekötés adja ki, körülbelül a tenyere közepén. Ha Élet-vonala emellett még mélyen barázdált, hosszú és széles, nem kell betegségtől, balesettől tartania.


Számolhat-e kellemes meglepetésekkel?


Néha megjelenik tenyerünk közepe táján, a középső ujj felé mutatva egy függőleges vonal, amelyből kis ágak futnak oldalra. Sorsunk jobbra fordulását, kellemes meglepetéseket jelez felfedezése. Figyelem ! Ha a Szív-vonalnál fejeződik be ez a barázda, ebben az esetben társunk fogja okozni ezt a kellemes meglepetést, életünk meglepetésszerű jobbra fordulását partnerünk fogja bevezetni tehát.


A tenyérelemzés alapfogalmai


A mágusok és kabbalisták az idők kezdete óta tisztában vannak az "emberi"szó jelentésével. Nekik semmi sem lehetetlen, elítélendő avagy idegen, ami az emberrel kapcsolatos. ők tetteinket a "jó" és a "rossz" reflekcióinak tulajdonították, amely reflekciók a gyakorlott szemlélő számára a külső megjelenésünkben mutatkoznak meg . A beavatottak első látásra felismerték az egyén lelkének sötét oldalait, igazi adottságaikat, életük fontos titkait. Így nem különös, hogy korukban a külső megjelenési formák; a szemek színe, a haj összetétele, de legelső sorban a tenyér vonalai megkülönböztetett vizsgálódás tárgyait jelentették.Az ujján viselte a Halál-övet

(egy igaz történet)


Eljött élete utolsó éjszakája. Kemény fapadon ült, egy sötét, nedves sarokban... Gondolatfoszlányok cikáztak át fejében. "Nem, ez az egész nem lehet igaz, ez csak egy rémálom...." Világít vajon a hold? A beteges, halvány londoni hold, amelyet oly sokszor nézett megigézve ablakából. Megigézve, mert különös vonzást, félelmetes hatalmat érzett belőle áradni. Igen, neki, a kis senki John Reginald Christie-nek Nottinghillből, neki szólt esténként a hold hívása, csak az ő barátságtalan, rideg szobájában, a Rillington-téren gyakorolta igézetét a hold. Nők jöttek a lakására, nők, akiknek modellkarriert ígért... ők is akkor jöttek, amikor a hold világított... hallotta kopogó lépteik visszhangját... mennyi is volt... mennyi lehetett, John Christie? Összerázkódott. Kifejezéstelen tekintettel bámulta cellája omló falát. Mennyi volt? Mennyi is... Gúnyos félmosoly jelent meg a szája szélén. Sokkal több, mint amennyit megtaláltak! Egyikük sem hagyta el élve Rillington-téri lakását. Meg kellett halniuk. Ez a kéz végzett velük. Minddel. Ezért akasztják fel holnap. Lenézett kezeire, mintha nem is őhozzá tartoznának... és ez a vonal a bal hüvelykujja közepén... ez a különös jel, amely most a jobb hüvelyujján is megjelent... pontosan azon a helyen a felső és középső porc között... tulajdonképpen két vonal... egyre mélyebbek lettek az idővel. Kiegyenesítette hüvelykujjait, amelyeken mint két bevésés ékeskedett a kétszer két mély barázda. Sokáig ült, és bámulta a jeleket. A szürkületben érkező hóhér elől meg sem próbált elmenekülni, még mindig megigézve, hitetlenül nézte hüvelykujjait. Nem tudta, mi is az, amit lát, különös érzése súgta fülébe az utolsó pillanatban: "A Halál-övet viselted kezeden egész életedben..." A halál beálltát megállapító rendőrségi orvos véletlenül vette észre. Feltűnt neki, hogy Christie hüvelykujjai görcsösen merednek felfelé. Az orvos, aki eddig a kéz vonalainak jelentőségéről csak elvétve olvasott, megbabonázva meredt a kivégzett Christie hüvelykujjain tökéletesen kirajzolódott Halál-övekre...


A kéz, mint fegyver és zseniális eszköz egyben


A Halál-öv, amelyet Salom-övnek is hívnak, egy egészen ritka jelenség. Vigyázat, nem összekeverendő a hüvelykujjak hajlításából keletkezett ráncokkal ! Lehetséges, hogy ez a titokzatos, félelmetes jel az emberiség első gyilkossága óta, mint egy Káin átka kísért intés képpen bennünket? A kéz, mint végrehajtó eszköz óriási hatalmat kapott a világ kezdete óta. Ö voltmindig is a kivitelező. Évezredek vésték nyomukat a kezekbe; az előember vadászfegyverét forgatta kezeiben, otthonát véste segítségével a kövekbe. 

Sokszor a túlélés egyetlen fegyvere a kéz volt. Később ököllel hódították meg és védelmezték a világot. Így lett a hatalom jelképe és szimbóluma a Kéz. Benne nyugszik a múlt hagyatéka, titokzatossága és kiszámíthatatlansága.

A kézen sűrítve találhatóak az érzékelő és mozgatóideg-végződések - állapították meg annak idején a természetgyógyász kabbalisták. Vonalainak vizsgálatát ma komoly tudományág, a Chiromantia vette át. Így lett a valamikori mágiából egyetemi tanulmány. Hol is húzható tehát meg a határ a misztika és a tudomány között?


Jobb kéz - bal kéz


 A Chiromantia tudománya újra fényt derített a régen már tudott és használt tenyérelemzés elemeire, elmélyítve a leheletvékony szálak ismeretét, amelyek a szellemet a lélekkel kötik össze. Itt van például a mágikus "M" betű , amely minden tenyéren felismerhető, némely embernél láthatóbban, másoknál kevésbé, de amelyből minden esetben különös kisugárzás indul ki. 

Már fekvése is érdekes, dőlt, halványabb és erősebb , különböző nagyságú vonalakból vésődött bele az emberek tenyerébe, mint egy általános szimbólum. A tenyér négy fő vonalát, az Élet-vonalat, az Értelem-vonalat, a Sors-vonalat köti össze a Szív-vonallal, mintegy összefoglalva az emberi élet sarkköveit; az életerőt, a gondolkodást, a diplomáciai készséget és az érzelmeket. Vonalait az Egészség-vonal, amely a Sors-vonalból ívesen rajzolódik a tenyér közepe felé, a Nap-vonal és a Vénusz-domb csak kiegészíti. A tenyér elemzéséhez általában a bal kezet szoktuk előnyben részesíteni, mert az öröklődés jegyei ide vésődtek be. Egy kéz viszont csak fél igazság, a jobb kéz tenyerén láthatjuk, mit csinált az ember élete folyamán adottságaiból. Itt láthatók titkos jelekben jó és kevésbé jó cselekedetei, a változtatások, amelyeket eddigi élete folyamán véghez vitt. 

A bal tenyér azonban a másik "én" közvetlen tükre, amelyet hétköznapjainkban oly sokszor mellőzünk, sőt letagadunk. Ez az oldal az örökkévalóság mutatója, amelynek elsődleges jelzője az Élet-vonal milyensége. Hibásan a lét hosszúságának mutatójaként tartják számon, pedig inkább az életenergia, saját életerőnk tudatosságának jelzője. Egy végtelen hosszúságú Élet-vonal nem biztosít senkit a hosszú életről, sokkal inkább arról tudósít bennünket, hogy viselője tisztában van azzal, hogy mindent elérhet az életében, amit csak szeretne. Tetterő, életerő, tudatosság, és az ebből következő lelki és szellemi egészség - ezekről tájékoztatja a szemlélőt az Élet-vonal. Időtartamról nem lehet semmi bizonyosat állítani.


Az egyes vonalak jelentése


Az Élet-vonal a hüvelykujj és a mutatóujj között kezdődő íves barázda, amely a csuklónál fordul be a kézfej felé. Amennyiben vonalát elágazások törik meg, ez jellem tekintetében nem jelent semmi kedvezőt. Felületén a világos foltok szívpanaszokra utalnak. Az Értelem-vonal az Élet-vonal szomszédságában indul és vízszintesen a Mars- vagy a Hold-dombig szeli át a tenyeret. Ha ez a vonal hiányzik, az agy betegségére, vagy fokozott ösztönéletre enged következtetni. A Sors-vonal az egyetlen barázda, amelyet lentről felfelé értelmezünk, az Élet-vonal vége felé kezdődik, onnan fut a gyűrűsujj alá. Feltűnő rövidsége hirtelen elmúlást, vagy egy bizonyos helyzet hirtelen félbe szakadását jelenti .Felfelé mutató elágazásai, amelyek körülbelül a vonal közepénél kezdődnek szerencsét és sikereket mutatnak. Különösen akkor, ha a Szív-vonallal való kereszteződésében nincsen különös törés. A Szív-vonal kedvező esetben összeköti az az érzelmi életet a külső sikerekkel, így a kép egy szimpatikus, a valóságban élő személyiséget vetít elénk. Ez az íves barázda vízszintesen szeli át a tenyeret, az ujjak alatt, mintegy lezárva az alatta emelkedő dombokat, amelyeket függőlegesen a Sors-vonal foglal keretbe.


A dombok értelmezése


A mágikus "M" betű kisebb-nagyobb dombokkal van körbevéve, amelyek közül a Vénusz- és a Hold-dombok a legnagyobbak. A Vénusz-domb és környéke a hüvelykujj meghosszabbításaként a szerelmi élet mutatója. szenvedélyesség vagy éppen a ridegség rajzolódik ki nagyobb, vagy kisebb domborulatán feltűnően kiemelkedő Vénusz-domb csillapíthatatlan vágyakról árulkodik. A Hold-domb a fantázia dombja, nagysága álmodozó, a realitásoktól távol élő egyéniségre utal, aki elveszítette maga fölött a hatalmat, összetéveszti a képzeletet a valósággal. Feltűnő kiemelkedése döntésképtelen, hangulataitól irányított embert vetít elénk, szélessége érzékenykedésre való hajlam jele. Törésvonalai hisztériára engednek következtetni.


A dombok neve:Jupiter-domb, Szaturnusz-domb, Nap-domb, Merkúr-domb és Mars-domb. Már elnevezéseik is asztrológiai ismereteinkre utalnak. A beavatottnak elég egy pillantást vetni a vizsgált személy tenyerének dombjaira, hogy nagy vonalakban képet alkosson jelleméről. Jól látható dombok az életet élvező emberről árulkodnak, az ellentét pedig szürke, hétköznapi egyénről vall.

A mutatóujj alatt helyezkedik el a Jupiter-domb, a tetterő, a siker mutatója. Ha kisebb Jupiter-dombbal találkozunk, amelyben apró vonalkák sem láthatóak, majdnem biztosan állíthatjuk, hogy ez az ember csak nehezen, vagy egyáltalán nem lép előre, egy pont körül táncol egész életében. Kemény, kidomborodó Jupiter-domb viszont megmutatja, hogy viselője jelentős személyiség lesz. 

A Szaturnusz-domb a középső ujj alatt található, és a sors dombjának is hívják, mivel itt végződik a Sors-vonal. Ha ez a domb nem feltűnő, de jelen van, az kiegyensúlyozott, bölcs emberre vall. Amennyiben széles Szaturnusz dombbal kerülünk szembe, az pesszimista, aggályoskodó tulajdonosáról árulkodik nekünk. Ha e domb felületén sok, vékony rajzolat látszik, ez kemény, harcokkal teli sorsra enged következtetni. Azon a helyen, ahol a Nap-vonal végződik, a gyűrűsujj alatt, itt emelkedik a Szépművészek-dombja, amelyet Apolló-dombnak is neveznek. Apolló a görög mitológiában a művészetek istene .Jól látható Apolló-domb sokoldalú, művészi hajlamokkal rendelkező emberek tenyerén található. Amennyiben viszont ez a domb hiányzik, viselője racionalista, csak praktikus dolgokban érdekelt személyiségről árulkodik. 

A Merkúr-domb az utolsó az ujjpárnák között, a kisujj alatt emelkedik, és az értelem dombja. Amennyiben az Apolló-domb és a Merkúr-domb egybefolyik, pozitív jel, amely elárulja nekünk, hogy emberünk logikusan gondolkodó, a művészetek szeretetében is praktikusan élő személy, aki harmóniát teremtett a fantázia és a realitások között. Halvány Merkúr-domb rendszertelenséget, megbízhatatlanságot jelöl.

A tenyér utolsó dombja a Mars-domb, amely a Merkúr- és a Hold-dombok között mutatkozik, bezárja a dombok vonulatát és a mágikus "M" betűt. Az energikusság jelzője: az úttörőké, a technikusoké, mérnököké, akik tervező típusok, terveik megvalósításáért harcolni is tudnak. A legkedvezőbb, ha a Mars-domb látható, de nem feltűnően domború. Ez az egészséges életerő jele, ha azonban túl kimagaslik, uralkodási vágyat mutat. Viszonylagos lapossága a bátorság és az öntudat hiányára vall.


A tenyér vonalainak portréja


 Mint már említettük, a vonalakat a mágikus "M" betű köti össze, amelynek mellékvonalai egészítik ki a tenyér vonalainak térképét. Az Egészség- vagy Gyomor-vonal általában lent, az Élet-vonal alján kezdődik és a Merkúr-dombig fut. Halványsága, vékonysága lázra való hajlam jele. A vonal sok, apró megszakítása kényes egészséget mutat. Néha előfordul, hogy ez a barázda a Hold-dombnál indul, ezekben az esetekben az egyén jövőbe látó képességekkel rendelkezik. 

A tenyér Nap-vonala, amely a tenyér közepe táján kezdődik, és a Nap-(Apolló)-dombnál végződik, a legkedvezőbb jegyek közé tartozik. Nem találkozunk vele gyakran, viszont aki ilyen barázdával rendelkezik, amely talán még hosszabban, lentről kezdődik, biztos sikert, elismerést és felemelkedést jelent. Nemzetközileg is elismert szaktekintélyek Nap-vonala például három kis ágban is végződik. 

Jelenléte minden esetben kedvező előjel a személy sorsa, sikeressége tekintetében. A tenyérelemzés kiterjed az összes lehetséges vonalra, így megemlíti a csuklón található barázdákat is, amelyek mint egy természetes karperec ölelik át a kezet. A Chiromatia tudománya ezeket Rascetteknek nevezi. Minden vonal körülbelül 20 életévet jelent, ez a tézis viszont nem irányadó, mély, sok Rascett sikert, felemelkedést vetít elénk inkább, halvány, keskeny Rascett viszont gyakori betegségeket. A Vénusz-öv, mint a Nap-vonal is, nincs minden ember tenyerén. Szintén jelentős jel, a Vénusz-domb jelentését erősíti, az erős érzékiség mutatója. A Vénusz-öv a Jupiter- és a Szaturnusz-dombok között keresendő; mint egy ív összekötve a gyűrűsujjat a kisujjal. 

A Házasság-vonal a kisujj és a Szív-vonal között vésődött tenyerünkbe, házasságot viszont csak akkor mutat, ha Az Élet-vonalból kis elágazást is látunk felé. Sok apró vonalka házasság-vonalból való kiágazása viszont több házasságot mutat. Jól látható Házasság-vonal harmonikus kapcsolatra enged következtetni, ha azonban a vonal a Szív-vonal felé hajlik, kapcsolataink fájdalmasan végződnek, házasságunkban nehézségekkel kell számolnunk. Halvány vonal minden szenvedélyt nélkülöző kapcsolatra utal.
A Merkúr - dombon látható kis vonalkák a gyermekek számát jelölik, ezért ezeket Gyermek-vonalaknak is hívják. Hosszúkás alakzatúak a fiúgyermeket, vízszintesek, vagy átlósak a lányokat mutatnak.
Ennyi a tenyérvonalakról már kapcsolataikra is enged következtetni, a vonalazások sokszor jól láthatóan kapcsolódnak egymáshoz.

Kis beleérzéssel elég az alapjelek ismerete ahhoz, hogy teljes képet alkothassunk a vizsgált személyről.


Forrás: vegzet.hu

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése